Mosterdkip

Ook een gerechtje uit “30 minuten Jamie”, pagina 98. En ik denk wel het laatste uit dit kookboek. Er staat veel in maar niet veel dat me direct aanspreekt. Dit zag er makkelijk en lekker uit maar mocht iets straffer van smaak. Colman’s mosterdpoeder kan je vinden in de Stone Manor in Kortenberg. Gelukkig is dat niet ver van ons en is er toevallig ook een leuke kledingzaak om de hoek, dus twee vliegen in 1 klap! Een potje mosterdpoeder en een schoon truike!

Recept is voor 4-6 personen, dus aanpassen indien nodig!

  • Een paar takjes verse rozemarijn
  • 4 kipfilets van 180g elk, met vel
  • 4tl Colman’s mosterdpoeder
  • 3 kleine preitjes of 1 grote
  • 4 tenen knoflook
  • Witte wijn
  • 3/4dl slagroom
  • 1 volle tl grove mosterd

Zet een pan op het vuur. Pluk de naaldjes van de takjes rozemarijn, hak ze fijn en strooi over de kip. Strooi op elke filet 1tl mosterdpoeder en eens nufje zout en peper, en sprenkel wat olijfolie over de kip en in de koekepan. Masseer de specerijen in het vlees, leg de filets op het vel in de pan en was je handen goed. Druk de filets met een spatel plat om het bakken iets te versnellen. In totaal hebben ze +-18min nodig. Snij de preien vlug in de lengte doormiddn spoel ze goed af en snij ze in dunne plakjes en leg ze aan de zijkant naast de kip in de pan.
Pers de ongepelde tenen look bij de kip in de pan. Leg de filets met het vel naar boven en druk ze opnieuw stevig aan. Roer er de prei door en giet er een flinke scheut witte wijn bij.
Controleer of de kip goed gaar is en schenk de slagroom in de pan. Dek af.
Draai het vuur uit. Leg de filets op een snijplank en snij ze in onregelmatige stukjes. Roer de grove mosterd door de saus en breng eventueel nog wat op smaak. Schep de saus op een schaal en leg er de gesneden stukjes kip op. Sprenkel er nog een scheutje olijfolie over en zet op tafel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: