BBQ – zalm met olijven en basilicum

Omdat het zo’n zalig weertje blijft, experimenteren op de BBQ. Dit recept komt uit het geweldige boek “barbecue en plancha” en kan je vinden op pagina 70. Het is een hapje, maar een heel lekker hapje. Als je graag eten maakt op de BBQ is dit boek een echte aanrader, elke recept dat ik al geprobeerd heb is geslaagd!

Hoeveelheden zijn voor 6 personen:

  • 1 zalmfilet
  • Zest van 1 citroen
  • 2dl olijfolie
  • 12 ansjovisfilets op olie
  • 30 zwarte olijven à la greque, ontpit
  • 1 bos basilicum

Hak de citroenschil fijn en roer door de olijfolie. Snij met een lang scherp mes het vel van de zalmfilet af en snij de zalm in repen van 10x2cm. Steek een stukje ansjovisfilet in elke olijf. Rol de olijven in een basilicumblaadje en daarna in een reep zalm. Steek een spies door de rolletjes. Rooster ze 5min aan beide kanten. Besprenkel ze voor het opdienen met een beetje citroenolie.

shot_1394214171976

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: