BBQ – varkenshaas met pistachepesto

Ook een recept uit “barbecue en plancha”, te vinden op pagina 106. Alweer overheerlijk! Heel gemakkelijk om te maken, dus zeker proberen.

Voor 6 personen:

  • 3 varkenshaasjes
  • Zout, peper
  • Pistachepesto:
  • 1 bosje basilicum
  • 3 tenen look
  • 100g goede kwaliteit parmegiano
  • 1 sneetje oudbakken brood
  • 100g gepelde pistachenoten
  • 2dl olijfolie

Leg het keukengaren in gezouten water. Pluk voor de pesto de basilicumblaadjes van de takjes. Pel de look en snij de kaas in blokjes. Verkruimel het brood fijn. Maal alle ingrediënten in een blender door elkaar tot een grove pesto. Snij de varkenshaasjes voorzichtig over de lengte in, open ze als een boek en leg ze plat neer. Bestrooi ze met zout en peper, vul ze met de pistachepesto, rol ze om de vulling heen dicht en bind ze op met keukengaren. Rooster de varkenshaasjes 20min boven smeulend houtskool en keer ze regelmatig om.

shot_1394216134294

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: