Kabeljauw in een zalig korstje

Ook weer iets uit Jamie’s 30 minuten, pagina 140. ’t Was lekker maar de thuisploeg vond het mengsel op de vis iets te scherp van smaak, zal met de balsamicoazijn te maken hebben. Daar zal ik een volgende keer minder van gebruiken. Voor de rest was het lekker en snel klaar.

Het gerecht is beschreven voor 6-8 personen, dus aanpassen als je met minder of meer bent!

  • 1tl venkelzaad
  • 2 kabeljauwfilets van 600g elk, met vel, zonder schubben en graten
  • Een stuk van 200g knapperig wit brood
  • 4 tenen look
  • 1/2 blikje van 30g ansjovis in olie
  • Circa 149g zongedroogde tomaatjes in olie
  • Een klein bosje verse basilicum
  • 1/2-1 verse, rode spaanse peper
  • 40g parmegiano
  • 1 citroen
  • Balsamicoazijn
  • Een paar takjes verse rozemarijn en verse tijm

Doe een paar flinke scheuten olijfolie in een grote braadslee, strooi er wat zout, peper en het venkelzaad bij, wrijf er de kabeljauwfilets mee in en leg ze op het vel. Besprenkel ze met olijfolie en zet ze 5min in het midden onder de grill terwijl je het smeersel voor het korstje maakt.

Snij het brood in grove stukken en doe ze in de keukenmachine. Hak ze fijn, doe er met draaiende motor 2 gepelde tenen look en een paar druppels olie uit het blikje ansjovis bij, en doe het kruimelige mengsel in een kom.

Doe de helft van het blikje ansjovis met de uitgelekte zongedroogde tomaatjes, 2 tenen look, basilicum, spaanse peper en het stuk Parmegiano in de lege keukenmachine. Rasp er zest van citroen bij en knijp hem uit. Schenk er een paar scheutjes balsamicoazijn bij en hak alles tot een fijne pasta. Haal de vis uit de oven, schep een dikke laag van het mengsel op de filets en strooi er het broodkruim over. Sprenkel een klein beetje olijfolie over de takjes rozemarijn en tijm, leg ze op de filets en zet ze nog 10min in het midden onder de hete grill tot ze mooi goudbruin en lekker krokant zijn.

Smakelijk!

shot_1393609422291

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: