Linguine met tonijn en pijnboompitten

Omdat pasta niet altijd bolognaise hoeft te zijn… De dochter vond de tonijn maar niets, de papa vond het iets te flauw van smaak. Volgende keer gaan we free-wheelen.

Receptje uit de Foodies van februari 2014 op pagina 76, voor 4 personen.

  • 400g linguine
  • zout en peper
  • 185g tonijn in blik (water)
  • 1 bosje dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 100g parmegiano
  • 3el pijnboompitten
  • 3el olijfolie
  • 2el citreonsap

Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in kokend water met zout en olie. Laat de tonijn uitlekken. Was de dille, schud hem droog en hak fijn. Pel en snipper de knoflook en rasp de parmigiano.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan en zet opzij. Verwarm de olie in een pan, voeg tonijn, dille en citroensap toe. Schep 1 soeplepel pastawater uit de pot en voeg toe aan het tonijnmengsel. Laat de pasta uitlekken en roer door het tonijnmengsel. Voeg de pijnboompitten en de parmegiano toe en kruid af met peper en zout.

shot_1393523515205

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: