BBQ – Kipspiesjes met honing-mosterdmarinade

Dit recept komt uit de Foodies van februari 2014 en staat op pagina 71. Zij bakken het in de pan, wij niet, wij op de BBQ! Veel lekkerder als je het mij vraagt. En het viel in de smaak, de kinderen hebben gezamelijk de komkommersalade opgegeten!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 2el honing
  • 1el gladde mosterd
  • 2el + een beetje olie
  • Zout en peper
  • 500g kipfilet
  • 1 komkommer
  • 200ml volle joghurt
  • Een beetje suiker
  • 1 bakje tuinkers

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng 2el citroensap, de helft van de zest, honing, mosterd en 1el olie. Breng op smaak met peper. Snij de kip in blokjes en laat deze gedurende +-30min marineren in de frigo.

Was voor de salade de komkommer, schil hem eventueel en snij in blokjes. Meng de joghurt, 1el citroensap en de overige zest. Breng op smaak met peper, zout en suiker. meng de komkommer en de tuinkers met het joghurtmengsel.

Rijg de kippenblokjes op spiezen en breng op smaak met wat zout. Bak ze op de BBQ.
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: