Soep van zoete patat met koriander en bloedappelsien

Soep van zoete patat met koriander en bloedappelsien! Ik kan er niet aan weerstaan. Ik zag het op The First Mess en die dame maakt echt heerlijke dingen.

Voor 2 liter:

  • 2-3 el olijf olie
  • 1 rode ajuin, in kleine stukje
  • 2 lookteentjes, versnipperd
  • 1el gemalen koriander – ik heb hier verse gebruikt
  • 1/2el chili vlokken
  • sap van een bloedappelsien
  • 2 zoete pataten, geschild en in blokjes
  • 1,2l groentenbouillon
  • zout en peper

Verwarm de olie in een grote pot. Voeg de ui, look, koriander en chili vlokken toe en stoof tot de ui glazig is. Voeg daarna het sap van de bloedappelsien toe en roer. Dan kan je de zoete patat erbij doen en alles goed door elkaar roeren. Kruid af met peper en zout. Voeg de groentebouillon toe en verlaag het vuur zodra het begint te koken. Laat dit gedurende +-15min pruttelen totdat de zoete patat zacht geworden is. Pureer met de blender tot een fluweelachtige soep.

Serveer met chips van zoete patat en sesamzaadjes.

shot_1391272550961

Advertenties

Eén reactie

  1. Veur mij 1 kommeke please…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: