BBQ – lamsvlees met komijn en amandelen

Zoals eerder geschreven: het BBQ seizoen is begonnen. We kregen dan ook een geweldig boek onder de kerstboom “Barbecue & plancha” van Stéphane Reynaud. Een ongelofelijk leuk kookboek, leuk geschreven, leuke anekdotes, grappige gast-eter suggesties, kortom een pareltje!
Het recept staat op pagina 50.
En met wie deel je dit gerecht…: “Met een Elzasser om te laten zien dat komijn ook bij iets anders past dan bij munsterkaas”…
Voor 6 personen:

  • 800g lamsbout
  • 150g geschaafde amandelen
  • 2el komijnzaad

Voor de marinade:

  • 2el ahornsiroop
  • 2dl gewurztraminer
  • 1el grof gemalen peper
  • zout

Rooster. Amandelen lichtbruin in een droge hete koekepan. Snijd de lamsbout in blokjes van 3x3cm. Roer de ahornsiroop door de gewurztraminer, leg de blokjes vlees erin, boeg zout en peper toe en marineer 3 uur.
Rijg het vlees aan spiesen en wentel ze door het komijnzaad. Roost de spiesen 5-10min boven gloeiend houtskool tot gewenste gaarheid.
Bestrooi ze met geschaafde amandelen.

Drank: de overgebleven gewurztraminer!

20140113-181440.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: