Gepofte bieten met steak

Voor ons is het BBQ-seizoen officieel geopend! De eerste BBQ van het jaar is een feit. Er gaat niets boven vlees op de BBQ.

Ik zag een receptje in de Foodies van januari 2014 op pagina 33.

  • 1kg bieten
  • zout en peper
  • 4el olijfolie
  • 2 bollen knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 steaks
  • lookoter

Vandaag was het kerstboomverbranding in het dorp dus zorgde ik ervoor dat de bietjes in de oven staken voor we vertrokken. Was de bieten, halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Kruid af met peper en zout en druppel er de olijfolie overheen. Verdeel de bollen knoflook in ongepelde losse teentjes en leg ze samen met de rozemarijntakjes tussen de bieten. Dek af met aluminiumfolie en smoor ca. 1 uur en 30min in de oven (150°C).

Het vlees marineerde ik met olijfolie, peper, zout, venkelpoeder, chili-vlokken, gemalen koffie en korianderpoeder. Ik trok het vacuum en legde het in de frigo tot de BBQ klaar was.

Het was heerlijk samen met een Bulmers! Cheers…

Direct ons nieuwe BBQ kookboek bekeken zodat we morgen iets anders over die kolen kunnen leggen.

 

Advertenties

Eén reactie

  1. i

    mmmm, dat proeft naar zomer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: