Mijn laatste baksel van het jaar: american pancakes! HaPPy New YeAr!

Voila, dat zal het zijn voor dit jaar. Een recept dat ik ergens op het internet gevonden heb en blijkbaar iets van Jeroen moet zijn. Ze waren lekker, voor mij iets te plat. Maar daar ga ik me dan in 2014 in verdiepen…

  • 200 gram bloem voor gebak
  • 1 theelepeltje bakpoeder
  • 1 flink snuifje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zaadjes van 1 vanillestokje (Smijt het stokje niet weg maar doe ze in een andere pot met suiker zodat je zelf na een tijdje vanillesuiker hebt)
  • 50 gram gesmolten boter voor in het beslag en een extra klont boter meesmelten om de koekenpan in te vetten
  • 300 ml gepasteuriseerde melk
  • 1 bio ei
  1. Neem een weegschaal zet er een maatbeker van een keukenrobot of een kom voor een gewone mixer en weeg af: 200 gram bloem
  2. 1 theelepel bakpoeder
  3. 1 eetlepel of zakje vanillesuiker
  4. 1 klein snuifje zout en
  5. de uitgeschraapte zaadjes van een vanillestokje.
  6. Smelt boter in een pannetje.
  7. Meet 300 ml volle melk af, doe er 1 ei bij en klop het ei goed los in de melk met een vork.
  8. Giet 50 gram gesmolten boter over de melk met het losgeklopt ei.
  9. Meng de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker, het zout en de vanillezaadjes op lage snelheid door elkaar. Onder voortdurend kloppen giet je er langzaam het melkmengsel bij en
  10. klop verder tot een dik, vloeibaar pannenkoekendeeg. Roer er na het kloppen even met een pollepeltje door om zeker te zijn dat er geen bloemklonters meer in te vinden zijn. Indien er nog wel bloemklonters zijn, duw je ze plat met de pollepel of klop het pannenkoekenbeslag verder met de elektrische klopper(s).
  11. Neem een aardappel, snijd er een stuk af en prik op een vork, ga er mee in de gesmolten boter en vet er een warme (gietijzeren) koekenpan mee in: zo ben je zeker dat je niet teveel vetstof in de pan krijgt en vergeet niet: er is ook al veststof in het beslag.
  12. Neem 1 kleine pollepel en schep hiermee 1 kleine pannenkoek in de pan (diameter grootte van je hand, niet de ganse bodem bedekken, geen extra beslag bijscheppen). De vorm hoeft niet exact rond te zijn: zelf gemaakte pannenkoeken zijn nu eenmaal niet machinaal perfect maar wel lekker.
  13. Draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is
  14. of de onderkant goudbruin gebakken is.
  15. Laat verder bakken tot de onderkant goudbruin is en schep uit de pan.
  16. Herhaal tot al het pannenkoekenbeslag opgebakken is en
  17. serveer de gebakken pannenkoeken met verse bosbessen en esdoornsiroop.

shot_1388488582194

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: