Pastinaak-peersoep

Na een heel jaar koken uit allerhande boeken en tijdschriften mag het nu iets simpel zijn, een soepje.
Dit komt ook uit kerstkoken deel 2 van delicious en staat op pagina 92.
Het recept is met amandelstrengels uit de oven maar daar had ik geen zin in, ’t zal alleen soep worden.
Voor 4-6 personen:

  • 1-2 pastinaken, geschild, in stukken
  • 1 grote ui, in parten
  • 2tl kerriepoeder
  • 2el olijfolie
  • 2 stevige peren, geschild, klokhuis verwijderd en in stukken
  • 1l gevolgelte of kippenbouillon

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schep de pastinaak, ui, kerrie en olie met zout en peper in een kom door elkaar. Spreid de groenten uit op een bakblik en rooster ze in 20min. bruin in de oven.
Schep de geroosterde groenten in een pan en breng samen met de peer en bouillon aan de kook.
Laat de soep 15min zachtjes koken. Pureer en serveer met stukjes peer, olijfolie en wat peterselie.
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: