Knapperige sinaasappelkoekjes

Koekjes bakken is iets wat ik graag doe en graag deel als ze klaar zijn. En deze sinaasappelkoekjes zagen er heerlijk uit in de Foodies van december 2013 (pagina 111). ’t Is poepsimpel om te maken en zeker als je een jong keukenslaafje hebt die voor jou het deeg kneedt…
Het recept is voor +-50 stuks, dat vond ikzelf wat veel dus heb ik alles gehalveerd.

  • 150g bloem
  • 150g amandelmeel
  • 40g maizena
  • 1 sinaasappel
  • 180g zachte boter
  • 120g + 4el fijne suiker
  • 1/2tl zout
  • 1tl kaneelpoeder

Meng de bloem met het amandelmeel en de maizena. Was de sinaasappel met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil en pers 1 helft van de sinaasappel uit.
Klop de boter met 120g suiker en het zout met de handmixer romig. Klop er 1el sinaasappelsap en de zest doorheen. De rest van het sap hebben we opgedronken….mhhhhhhhh
Kneed het bloem-amandelmengsel erdoorheen. Halveer het deeg en vorm van beide helften een rol van ca. 15cm lang en 5cm diameter.
Meng 4el suiker met het kaneelpoeder en rol de deegrollen door de helft van het kaneelsuiker. Druk het kaneelsuiker een beetje aan en wikkel de deegrollen in vershoudfolie. Leg ze ca. 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150°C hetelucht. Snij de rollen in plakjes van ca. 1/2cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 10-12min in de oven.
Steek uit het midden van de nog warme koekjes een rond gaatje en laat ze verder afkoelen op de bakplaat. Rol de randjes van de koekjes door de overige kaneelsuiker.

Nu bij dat uitsteken van die gaatjes heb ik mijn vingers serieus verbrand en heb dan wijselijk besloten om er geen gaatjes in te maken. En ze waren ook lekker zonder!

shot_1387886427644

Advertenties

  1. Nathalie Clément

    Hey Ilse,

    Ik heb ze gemaakt voor vanavond bij de koffie. Ze zagen er zo heerlijk uit dat ik er niet kon aan weerstaan om alvast eens te proeven en je hebt gelijk: ze zijn héérlijk!! Bedankt voor de tip.
    Ook een heel gelukkig nieuw jaar alvast voor heel je gezinnetje! Groetjes!
    Nathalie

  2. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: