Bananencake

Bananen, soms zijn ze direct weg en op andere momenten blijven ze veel te lang liggen. En dan worden ze bruin…. bah niemand die dat graag eet hier.

Maar die kan je dan weer prima verwerken in bananencake. Dus ging ik op zoek naar een receptje en vond dat bij meneer SOS!

’t Is poepsimpel en lekker.

Bananencake ingrediënten

  • 3 overrijpe bananen
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel natriumbicarbonaat (baking soda)
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram witte suiker
  • 1 ei
  • een handvol lichte rozijnen
  • een handvol stukjes okkernoot
  • 1 garde of elektrische mixer met kloppers
  • 2 kommen
  • 1 rechthoekig bakblik, met boter invetten en met bloem bestuiven
  1. Zorg ervoor dat de 3 bananen overrijp zijn zodat je ze goed kan prakken of platdrukken tot puree in een kom.
  2. Voeg 1 extra eetlepel natriumbicarbonaat (bakpoeder) aan 250 gram zelfrijzende bloem en roer goed door elkaar.
  3. Neem een garde en klop de bloem goed door de bananen.
  4. Neem een andere kom en doe er 125 gram zachte boter en 125 gram witte suiker in. Meng de boter goed met de suiker met behulp van een garde of een elektrische mixer met kloppers.
  5. Voeg er dan een geheel ei aan toe en klop opnieuw goed door elkaar.
  6. Voeg het botermengsel bij het banaanmengsel en meng met de garde tot een mooi homogeen deeg.
  7. Je kan er nu eventueel een handvol rozijnen en nootjes bijvoegen: breek de noten wel eerst in kleine stukjes (grof gehakt). Roer rozijnen en nootjes mooi onder het bananencakedeeg.
  8. Voeg het deeg in een rechthoekige bakvorm en laat de bananencake 3 kwartier tot 1 uur bakken in een oven van 180 graden Celsius.

shot_1386082721632

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: