Prei, venkel, appel en walnoot soep

Ja het is echt soep weer aan het worden. En dan ga ik weer eens op zoek naar nieuwe soep recepten.
“The first Mess” is ook zo’n superfijne blog die ik volg en waar geregeld lekkers staat. Zoals deze en die gaan we dan ook eens proberen.

Volgens het recept heb je turmeric nodig maar dat had ik niet in huis en heb er kurkuma ingedaan, dat geeft ook een mooie kleur!

Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten:

  • 2 el druivenpitolie
  • 3 preien, in stukjes gesneden
  • 4 takjes tijm, fijngehakt
  • 1 venkel, in stukken gesneden
  • 1 middelgrote appel, geschild en in stukken gesneden
  • 1-2 el turmeric, ik nam dus kurkuma
  • 1/2 cup geroosterde okkernoten
  • zout en peper
  • 4 cups groente bouillon

 

Bij het serveren:
maple syrup
vers gemalen zwarte peper
venkel loof of hoe je dat ook mag noemen
meer geroosterde noten

Verwarm de olie in een kookpot, voeg de prei en tijm toe. Stoof totdat ze zacht zijn, ongeveer 4 minuten. Doe de venkel en appeltjes erbij. Daarna voeg je de turmeric er aan toe en meng alles goed zodat de turmeric goed verdeeld is over alle groenten. Zodra de venkel zacht begint te worden voeg je de noten toe, kruid af met peper en zout, giet er de bouillon bij en laat alles zo’n 12-15 minuten koken. Mix het geheel met de staafmixer en kruid verder af indien nodig.
Serveer met maple siroop, versgemalen zwarte peper, venkel loof en wat geroosterde noten!
Smakelijk.

shot_1382610217055

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: