Tomaten-auberginetian

Dit is iets wat al lang op het lijstje stond om eens te maken. En vandaag ben ik er aan begonnen. Het enige dat tijd vraagt is het bakken van de aubergines, de rest gaat super snel. En het is heerlijk! Dat gaat zeker nog gemaakt worden.
Het komt uit het boek “vegalicious” en staat op pagina 214.

De ingrediënten zijn voor 6-8 personen

  • 300g bladerdeeg
  • 750g in 5mm dikke plakken gesneden aubergines
  • 1,8dl olijfolie
  • 750g goed rijpe tomaten
  • 4 teentjes look
  • 1 fijngeknipt bosje platte peterselie
  • 3el vers paneermeel
  • zeezout, versgemalen zwarte peper

Rol het deeg uit tot een ronde lap van 23cm. Leg op een bakplaat. Ik nam hiervoor kant en klaar deeg, dus pakje openknippen en deeg uitrollen.

Besmeer de aubergine royaal met de helft van de olijfolie en bak ze in een pan. De aubergine moet zacht en goudbruin worden.

Pel de tomaten nadat je ze 10sec in kokend water hebt gelegd en ze daarna met koud water hebt afgespoeld. Snijd de tomaten in plakken.

Verwarm de oven voor op 190°C. Hak de knoflook heel fijn, met 1tl zeezout. Meng de knoflook, peterselie en paneermeel door elkaar tot een ‘persillade’, een peterselieknoflookstrooisel.

Leg de plakken aubergine en tomaat dakpansgewijs op het bladerdeeg, tot 1cm van de rand. Bestrooi lichtjes met zout en royaal met peper en verdeel de persillade erover. Besprenkel met de resterende olijfolie en zet ongeveer 35min in de oven, tot de randen gerezen en goudbruin zijn.

shot_1383572632795

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: