Falafels van pompoen met koriander en komkommeryoghurt

Uit het Vegalicious kookboek op pagina 42. Geef toe, het klinkt toch lekker!

Het is een hele boterham van ingrediënten maar zeker de moeite om te maken. Ik vind ze lekkerder dan degene die je kant en klaar koopt in de winkel. En voor de curieuze-neuzen onder jullie, kijk eens naar “Jimmy’s Food Factory” op Libelle tv. Je kan hem ook vinden via facebook en het is echt de moeite. Wij kopen alvast enkele dingen niet meer uit de supermarkt…. en verkiezen om ze zelf vers te maken dan weten echt wel wat er juist allemaal inzit.

Voor de falafels:

  • 500g ontpitte en in stukken gesneden pompoen
  • 2el olijfolie
  • 300g kikkererwten
  • 2 grofgehakte teentjes look
  • 1/2tl bakpoeder
  • fijngeknipte peterselie
  • fijngeknipte koriander
  • 1tl korianderpoeder
  • 1tl komijnpoeder
  • peper en zout

Voor de yoghurt:

  • 1/2 geschilde, ontpitte en grofgeraspte komkommer
  • 300g dikke yoghurt
  • 1el citroensap
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de pompoen met 1el olijfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Leg ze op een bakplaat en laat +-35 min bakken. Laat afkoelen

Doe de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine met de look, bakpoeder, peterselie, korianderblaadjes, korianderpoeder en komijn. Zet de machine uit als het een korrelig deeg geworden is en schenk het mengsel in een grote schaal. Bestrooi rijkelijk met peper en zout.

Prak de stukken pompoen grof met een vork en doe ze bij de kikkererwten. Roer het geheel door elkaar en zet 30min in de kolelkast.

Schep lepels van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, ruim uit elkaar. Besprenkel met de resterende olijfolie en laat 15 tot 20 min bakken op 200°C.

Doe voor de yoghurt de geraspte komkommer in een vergiet, bestrooi met zout en laat 20min staan zodat het water eruit loopt. Spoel zorgvuldig af en droog de komkommer met een schone doek. Meng de komkommer , yoghurt, citroensap en wat peper en zout door elkaar. Dien op bij de falafels met platbrood en sla zodat het een complete maaltijd wordt.

shot_1381337892370

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: