Varkensfilet met tijm, sinaasappel en een wintersalade

Een wintersalade…. ik vind het ook wel een zomersalade, lekker fris en knapperig. Dit recept komt uit het Donnay Hay kookboek ” fast, fresh, simple” en staat op pagina 101.
Wat hebben we nodig:

  • 2tl olijfolie
  • 1el zest van sinaasappel
  • 1tl tijm
  • 4 varkensfilets van 80g
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 60ml sinaasappelsap
  • 1el bruine basterdsuiker

Voor de wintersalade:

  • 1kleine knolselder, geschild in fijne repen
  • 1venke, in dunne repen
  • witte kool, in dunne repen
  • handje bladpeterselie
  • 60ml karnemelk
  • 1el citroensap
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper

Meng voor de salade knolselder, venkel, kool en peterselie in een kom. Meng karnemelk, citroensap, zout en peper en schenk over de salade. Schud goed om en zet apart.
Verwarm een pan op hoog vuur. Voeg olie, zest en tijm toe en bak in ongeveer 3min knapperig. Haal uit de pan en zet apart.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak 3min aan iedere kant of totdat het mooi bruin is. Haal uit de pan en laat even rusten. Doe sinaasappelsap en suiker in de pan en laat inkoken. Doe het vlees en zestmengsel terug in de pan en bak het vlees 1min aan iedere kant. Geef er de wintersalade en het bakvocht bij.

Ik heb voor de wintersalade enkel venkel, kool en peterselie gebruikt omdat we niet zo gek zijn van knolselder. Voor de rest was het een prima combinatie. Misschien wel iets om te proberen op de BBQ…
Wordt vervolgd.
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: