Gekonfijte-citroenkip met boerenkool

Met boerenkool, zo staat het inderdaad op het receptje uit het “Fresh & Light” boek van Donna Hay (p 76), maar boerenkool kon ik niet vinden. Het is dus Chinese kool geworden. Het staat onder het hoofdstuk “snelle avondmaaltijden”, en ja, ik moet ze gelijk geven. Dit is een snel klaar receptje. Alleen dat de kip te droog is, dus die marineer ik een volgende keer. En de boerenkool die heb je echt wel nodig voor het kleureffect, die Chinese kool is er zo bleek bij. Maar wel lekker en dat kan ook tellen.

Wat heb je nodig:

  • 1el plantaardige olie
  • 2el gekonfijte citroenschil in reepjes
  • 3 tenen look, geperst
  • 35gr gehakte amandelen
  • 495gr gekookte rijst. 200gr ongekookte rijst geeft 495gr gekookte rijst
  • 3 kipfilets van 180gr, bijgesneden en in dunne plakken
  • 200gr boerenkool, schoongemaakt en grofgehakt

Meng olie, citroenschil en knoflook. Verwarm een diepe pan op hoog vuur. Voeg de helft van het citroenmengsel toe en de amandelen en roerbak 3min of tot de amandelen goudbruin zijn. Voeg de rijst toe en en bak 5-7min of tot hij warm is en iets krokant. Neem uit de pan en zet apart.
Veeg de pan schoon en verwarm op hoog vuur. Voeg de rest van het citroenmengsel toe en de kip en bak 3-4min tot de kip bruin is. Voeg de boerenkool toe en roerbak 2-3min. Doe de rijst terug in de pan en roerbak 3min of tot hij door en door warm is.

shot_1379956890862

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: