Nog steeds BBQ weer…. Dus nog eens iets anders proberen. Ook dit receptje komt uit mijn nieuwe Donna Hay kookboek “fresh en light” en kan je vinden op pagina 107.
Voor dit recept heb je pimentón nodig, gerookt paprikapoeder. Ik vond het in Dille en Camille en komt in een mooi ijzeren potje. Thuis moest dat direct open en de geur…. overheerlijk. Dat kan dus alleen maar lekker worden!
Voor 4 personen:
- 2tl pimentón
- zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 4 biefstukken
- 4 courgettes, in dikke lengteplakken
- plantaardige olie om te bestrijken
voor de groene salsa:
- hand korianderblaadjes
- hand bladpeterselie
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 lange groene chilipeper, van zaad ontdaan.
- 2el ciderazijn
- 1tl suiker
- 1el olijfolie
Draai voor de salsa koriander, peterselie, knoflook, chili, azijn, suiker en olie in een keukenmachine tot een fijne massa. Zet apart.
Meng pimentón, zout en peper en wrijf beide zijden van het vlees ermee in. Bak het vlees op de BBQ.
Bestrijk de courgettes met wat olie en gril ze aan iedere kant tot ze beetgaar zijn.
Verdeel de courgettes over de borden.
Snijd het vlees in plakken en leg op de courgette. Lepel de groene salsa erover.
Smakelijk.
Merci he ilse, nu kan ik de bbq v dit we optimaliseren 🙂
De pimenton was je hier trouwens vergeten
Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's