BBQ – zalm met sesamzaad

De zomer mag gerust een maand of vier langer duren! Vooral omdat wij heel graag eten klaarmaken op de BBQ. Omdat het niet altijd vlees moet zijn, deze keer een receptje met zalm.. Het komt uit Delicious van augustus 2012 en staat op pagina 69.

Wat heb je nodig voor 6 personen:

  • 5el sesamolie
  • 1el pastis, die is bij mij per ongeluk 😉 verhoogd naar 2el… En dat is zeker een aanrader
  • 1kg verse zalm, graten verwijderd, in stukjes van +-3x3cm
  • 50gr gemberwortel, geschild, in plakjes
  • blaadjes van 1 bosje basilicum
  • 3el wit sesamzaad

Roer de sesamolie en pastis door elkaar en schep de zalmblokjes erdoor.
Steek aan kleine spiesen 1 plakje gember, 1 blokje zalm, 1 basilicumblaadje, gevolgd door gember, zalm basilicum etc. wentel de spiesen door het sesamzaad en rooster ze 1-2min aan elke kant boven gloeiende houtskool.

Het is poepsimpel, snel klaar en lekker.
image

image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: