BBQ – Rundsvlees met gamba’s

Bij een nieuwe BBQ horen nieuwe recepten!

In het tijdschrift “delicious” van augustus 2012 heb ik enkele leuke recepten gevonden op pagina 69. Ze komen allemaal uit het kookboek “Barbecue & Plancha” van Stéphnae Reynaud (ISBN 978 90 5956 431 2).
Ik koos voor het recept van vlees in combinatie met gamba’s. Het klinkt belovend…
image

Voor 6 personen

  • 600g entrecote
  • 18 gamba’s, gehalveerd

Voor de marinade

  • 2 tenen knoflook
  • 1el tomatenketchup
  • 3el vleesfond
  • 1el olijfolie
  • 1-2tl grof gemalen peper

Pel voor de marinade de knoflook en wrijf de tenen fijn in een vijzel. Meng de knoflook met de ketchup, vleesfond, olijfolie en peper naar smaak. Snij het vlees in gelijkmatige plakjes van 1/2cm dik. Leg ze in de marinade en zet 3 uur in de koelkast.

Rijg afwisselend vlees en gamba aan de spiesen en rooster ze 7-8 min. op de BBQ. Bestrooi met zout en serveer.

Ik nam wel minder vlees maar voor de marinade heb ik dezelfde hoeveelheden aangehouden. En dat bleek perfect te zijn.

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: