Apero’tjes maar dan gezonde!

Weer enkele lekkere lekkernijen uit mijn nieuwe Donna Hay. Het recept voor “pittige kikkererwten” kan je vinden op pagina 122 en dat van de “dip van feta, olijven en yoghurt” kan je vinden op pagina 130.

We beginnen met de pittige kikkererwten. Het was echt een probeersel dat enorm in de smaak viel.

  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tl plantaardige olie
  • 1/4 tl venkelzaad
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2 tl zest van citroen
  • 1/2 TL tafelzout
  • 1 tl fijne kristalsuiker

Stort de kikkererwten op keukenpapier en dep ze droog. Verwarm de olie in een antiaanbakpan op hoog vuur. Voeg venkelzaad, cayennepeper, citroenschil, zout en suiker toe en roerbak voor 1 min of tot alles geurt. Voeg de kikkererwten toe en roerbak 7-10 min of tot ze iets krokant zijn. Dien warm of koud op.

Hier alles voor de “dip van feta, olijven en yoghurt”

  • 100 g feta
  • 140 g dikke yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 el oreganoblaadjes
  • 20 g groene ontpitte olijven
  • grofgemalen zwarte peper

Draai feta, yoghurt en citroensap in een blender tot een gladde massa. Voeg oregano, olijven en peper toe en draai tot een fijngesneden mengsel. Dien op met komkommer en bleekselderij.

Dit zijn twee heerlijk gezonde apero snacks en gaan hier nog op de tafel komen.

shot_1373130451082 shot_1373130470997

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: