Cevapcici

Cevapcici, wat is dat juist? Gelukkig bestaat er zoiets als Wikipedia…  Het is een regionale variant op kofte kebab, de Turkse kebab. Het bestaat uit een soort worstjes gemaakt van gehakt. Het gerecht heeft zijn oorsprong in de middeleeuwen, toen de Balkan deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk.

Van dit receptje, dat je ook kan vinden in de Foodies van juli 2013 op pagina 22, gebruikte ik enkel het gehaktmengsel. We hebben er dan hamburgertjes van gemaakt en op de BBQ gezwieberd. De broodjes liet ik weg, de uiringen ook, maar serveerde het met een hoop andere groenten.

Voor het gehakt:

  • 1 bosje peterselie
  • 3 teentjes look
  • 750 g half-om-half gehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • zout en peper

Was de peterselie, schud droog en hak fijn. Pel en snipper de look. Kneed het gehakt met de look, paprikapoeder, komijnzaad en peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt in gelijke porties, rol een ballen van en plet ze tot een hamburger of maak er worstjes van.

shot_1372875696825

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: