Lamsvlees en aubergine met feta en munt

Ook dit gerechtje komt uit mijn nieuwe kookboek waar ik niet aan kon weerstaan! Je kan het vinden op pagina 95.

Voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 2 el rodewijn azijn
  • 2 el fijngehakte oregano
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 550 gr lamsfilet
  • 2 kleine aubergines, in lengteplakken
  • 3 handen muntblaadjes
  • hand dilletoppen
  • 150 gr stevige feta, verkruimeld
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing

Meng olie, azijn, oregano, zout en peper en bestrijk lam en aubergine ermee. Gril aan beide zijden 3-4 minuten in een hete grillpan of op de BBQ tot de aubergine donkergoudbruin en zacht is en het vlees zo gaar als je lekker vindt.  Wij kozen voor de BBQ!

Snijd het vlees in dikke plakken en verdeel met de aubergine over de borden. Leg munt, dille en feta erop. Meng citroensap en honing, lepel over het vlees en dien op.

Smakelijk!

image

image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: