Aubergine-involtini met geitenkaas

Dit receptje kan je vinden op pagina 106 van de Foodies van juli 2013. Het zag me er heerlijk uit en iets dat lekker samengaat met een stukje lam of gewoon als veggie schotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 6-8 el olie
  • 150 g bulgur
  • zout en peper
  • 2 kleine aubergines
  • 800 g rijpe tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • suiker
  • 2 el pistachenoten, fijngehakt
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 150 g geitenkaas

Pel en snipper de ui en de look. Verhit 1 el olie in een pan. Fruit de helft van de ui erin en bak de bulgur kort mee. Voeg 300 ml water met wat zout toe. Breng aan de kook en laat 12-15 min koken op een laag vuur. Doe het geheel in een kom en roer los met een vork.

Maak de aubergines schoon en snij of schaaf met de mandoline elke aubergine in de lengte in dunne plakken. Verhit 4-6 el olie portiegewijs in een grote pan. Bak de aubergine er op hoog vuur portiegewijs aan beide zijden goudbruin in. Breng op smaak met zout, neem uit de pan en laat wat afkoelen.

Was voor de saus de tomaten en snij in grote stukken. Was de rozemarijn, schud droog en rits de naaldjes van de takjes. Verhit 1 el olie in een pan. Fruit de knoflook en de overige ui erin. Voeg de tomaten toe en fruit ca. 5 min al roerend mee. Voeg de rozemarijn toe, breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 min koken op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en een beetjes suiker.

Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de gehakte pistachenoten, kappertjes en 3/4 van de kaas door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het bulgurmengsel over de aubergineplakjes, rol ze op en leg ze tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tomatensaus eroverheen en bestrooi met de overige geitenkaas. Bak 15-18 min in de oven.

Het was heel lekker maar toch ga ik de volgende keer de tomatensaus weglaten.

shot_1372787135954

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: