Rodebessen siroop

Rode bessen, ze zijn er in overvloed! Toch bij wie ze in de tuin heeft staan zoals mijn ouders. En dan krijg ik een zak vol, bordevol! Teveel om op te eten want ik heb dat nooit graag gegeten. Mijn ventje wel, die vindt dat lekker, maar dan ook geen zak vol! Onze buurvrouw kreeg ook een zak en die heeft er heerlijke gelei van gemaakt. Dus wij gaan eens iets anders proberen, bessensiroop.
’t Is echt simpel om maken. Lekker om te verdunnen met water, je eigen bessenlimonade!

Hoe gaan we te werk?
Rits de besjes van de stokjes en kuis ze. Doe ze daarna in een pot met een beetje water. Laat dit +-10 tot 15 minuten pruttelen. Ondertussen kan je de besjes even pletten met een pureestamper zodat het sap vrijkomt.
Giet ze daarna door een vergiet zodat je alleen nog het sap overhebt.
Meet de hoeveelheid sap en dan moet je de verhouding 1 tot 1,5 gebruiken voor de suiker. Dus als je 200ml hebt, voeg je 300gr suiker toe.
Voeg de suiker bij het sap en zet op het vuur tot de suiker opgelost is en je een dikke siroop krijgt. Laten afkoelen en in een fles gieten. Dit zou een tweetal weken houdbaar zijn in de frigo.
En als het dan echt lekker warm is kan je ook ijsblokjes maken met enkele besjes erin, dat serveert leuk.
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: