Martini’s appeltaart

Dit is dus die overheerlijk appeltaart, die trouwens enorm in de smaak viel. Eén die nog gebakken zal worden.
Ik doopte hem Martini’s appeltaart en Martini zal wel weten waarom 😉
Ik kreeg van haar het receptje en ik pen het hier voor jullie neer.

Voor 6 personen:

  • 220g bloem, plus extra voor het uitrollen
  • 1tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 120g koude ongezouten boter, in blokjes
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 80g tafelsuiker, plus extra voor het bestrooien
  • 2 kleine eieren
  • 3 handappels, geschild, zonder klokhuis en in blokjes
  • gemalen kaneel, voor het bestrooien
  • slagroom, voor erbij 😉

Zeef bloem, bakpoeder en zout in de kom van een keukenmachine. Voeg boter en citroenrasp toe, schakel de keukenmachine in en meng kort. Voeg suiker, 1 heel ei en de dooier van het tweede ei toe en meng tot er een zacht deeg ontstaat.

Verdeel het deeg in 2 porties, waarbij de ene tweemaal zo groot is als de andere. Vorm 2 platte koeken en wikkel die stevig in huishoudfolie. Laat ze minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 180°C. Schuif een bakplaat in de oven en vet een springvorm van 20cm doorsnede in.

Leg het grotere stuk deeg op een met bloem bestoven stuk huishoudfolie en leg er een ander stuk folie op. Rol het uit tot een ronde lap van 25cm. Haal het bovenste stuk folie weg, til het deeg met het onderste stuk op en leg het omgekeerd in de vorm. Verwijder de folie en druk het deeg tegen de bodem en zijkanten van de vorm.

Vul de vorm met de appels en bestrooi met kaneel. Rol het tweede stuk deeg op dezelfde wijze uit tot een lap die even groot is als de vorm. Leg het deeg op de appels en vouw de overhangende randen van de onderste lap naar binnen. Duw de randjes zachtjes op elkaar met een vork.

Prik enkele gaatjes in het deeg, bestrijk met eiwit en bestrooi met suiker. Zet de vorm op een hete bakplaat en bak de taart 20min. Zet de temperatuur op 160°C en bak de taart in nog 25-30min goudbruin.

Laat de taart 30min in de vorm afkoelen. Stort de taart op een rooster en laat hem verder afkoelen. Serveer met slagroom, ijs, fruit of waar je zin in hebt!

appeltaart

Advertenties

  1. Detje

    De appeltaart was heel lekker je mag ze voor mij ook eens maken .Liefs je buurtje

  2. Pingback: Receptje 52: Peretaartjes | Bouchie's

  3. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: