Ricotta uit de oven met vanillehoning

Dit recept komt weer uit het “fast, fresh, simple” kookboek van Donna Hay en staat op pagina 176.
We hebben wel altijd een doosje ricotta in de frigo staan maar dan eerder voor hartige gerechten. Deze keeer ging ik op zoek naar iets zoets, hopelijk smaakt het zo lekker als het eruit ziet!

Wat hebben we nodig:

  • 500g ricotta
  • 115g honing
  • 1 vanillestokje, alleen het merg
  • vruchtenbrood, voor erbij

Verwarm de oven op 160°C.
Druk de ricotta stevig in muffinvormpjes van 125ml en zet ze op een bakplaat. Zet ze 25 minuten in de oven, laat 2 minuten rusten en stort ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de grill goed voor.
Meng honing en vanille en bedruip de ricotta met een deel van het mengsel.
Zet 10 minuten onder de grill, bedruip met nog wat van het honingmengsel en zet nog 5 minuten onder de grill.
Bedruip met de rest van de honing en gril tot de ricotta goudbruin is.
Serveer met dunne sneetjes geroosterd vruchtenbrood.
Simpel toch.
Ik heb alles gehalveerd van ingredienten en heb dit in drie kleine potjes gedaan. Het leek me nogal groot een muffinvorm van 125ml en het moet eerst nog in de smaak vallen…
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: