Kipkoekjes met ingemaakte citroen

Dit superheerlijk receptje komt uit Delicious van augustus 2012 en staat op pagina 34.
We eten graag gehakt en het is nog lekkerder als je er vanalles doordraaid.
Voor deze kippenballetjes heb je nodig:

  • 500g kipgehakt
  • 1/2el harissa
  • 1tl komijnpoeder
  • 1 eierdooier
  • 1/4 ingemaakte citroen, witte velletjes en vruchtvlees verwijderd
  • 3el gehakte muntblaadjes
  • 35g verse broodkruimels

Doe het kipgehakt, 1/2el harissa, komijnpoeder, eierdooier, ingemaakte citroenschil, munt en broodkruim in een keukenmachine en laat draaien tot alles gemengd is.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm +-12 balletjes, druk ze een beetje plat zodat je een koekje krijgt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak eerst de koekjes in een pan totdat ze goudbruin zijn. Leg ze daarna in een ovenschotel en laat ze nog even garen in de oven (+- 10 minuten).
Het is een heerlijke combinatie.
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: