Sinaasappelcouscous met broccoli en lavendel

Dit heerlijke couscous receptje komt uit Delicious van april 2013 en staat op pagina 32. Ik heb er dagen naar gezocht om het te kunnen neerpennen en mijn fantastische dochter heeft het bewuste tijdschrift gevonden! Joepie, hier komt het dus.
Voor 4-6 personen

  • 200gr couscous
  • 4el extra vergind olijfolie. Ik neem onzen eigen olijfolie uit onzen Fransen hof 😉
  • 2 sinaasappels
  • 1tl gedroogde lavendelbloempjes, ook uit onzen Fransen hof
  • 2el fijngesneden tijm
  • 4el fijngesneden bladpeterselie
  • 1el balsamicoazijn
  • 250gr broccoli, in roosjes, geblancheerd en koud afgespoeld

Schep de couscous in een kom om met 1 eetlepel van de olie en 185ml kokendheet water. Laat het afgedekt 5 minuten wellen.
Rasp het oranje deel van de schil van 1 sinaasappel af en pers het sap uit beide vruchten. Schep de zest en sap met de lavendelbloempjes, tijm, peterselie, balsamicoazijn, de rest van de olie en wat peper en zout door de couscous. Schep de broccoliroosjes erdoor en serveer met een heerlijk stukje vis!
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: