Soep van geroosterde courgette met pecorino

Toen ik de foto zag in de Foodies van september 2012, pagina 32, leek dat wel iets voor nu. Lenteweer dat niet wil doorbreken en waardoor een tasje soep nog steeds smaakt.

Wat heb je nodig:

  • 4 teentjes knoflook, ik neem diepvries look
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 courgettes
  • 2el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50ml slagroom
  • 100g pecorino in blok

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de knoflook, tijm, rozemarijn, olijfolie en de stukken courgette in een ovenschotel. Breng op smaak met peper en zout en rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven.
Neem de schotel uit de oven en doe de courgette samen met 500ml water en het bouillonblokje in een pot en breng aan de kook. Pureer het geheel, voeg de slagroom toe en kruid af met peper en zout.
Rasp de pecorino grof. Verdeel de soep over kommen en strooi in het midden wat pecorino. Garneer eventueel met wat tijm en druppel wat olijfolie in de soep.
Heerlijk toch!
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: