Muffins met appel en kaneel

Muffins blijven een favoriet! En je kan er eender wat indoen. Vandaag appel en kaneel omdat de dochter daar zin in had. Mama wat is kaneel? En ik antwoord: iets dat heel goed samengaat met appels!! Flauw hé.

Ik had het receptje al eens geprobeerd en komt van deze dame haar blog. De vorige keer had ik het recept niet overgenomen maar nu dus wel. Dit is zowaar mijn eigen online kookboek aan het worden.

Hieronder dus de basis voor muffins.

Dus nog effe recapituleren voor een 12-tal muffins:

  • 250g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 2 grote eieren
  • 150g volle yoghurt
  • 100 g zachte boter op kamertemperatuur

Klop met een elektrische klopper de zachte boter samen met de suiker en de vanille luchtig. Voeg er 1 ei aan toe en klop tot het helemaal is opgenomen. Doe er het tweede bij en klop opnieuw tot het volledig is opgenomen. Voeg er nu de yoghurt aan toe en verwerk het in het deeg. Voeg nu lepel voor lepel de bloem toe. Als de bloem volledig is opgebruikt mag je er voorzichtig en handmatig de appels, bessen, chocolade of andere lekkkere spulletjes onder vouwen.

Lepel het deeg in de papieren cakevormpjes en zet ze gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Prik met een satéstokje om te zien of ze gaar zijn.

image

image

image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: