Hartige pannenkoekjes met mascarponespread en kerstomaatjes

De lente is in het land, dus zalige frisse receptjes op de tafel. Dit receptje komt uit Delicious van augustus 2012 op pagina 40. Het is een lunchgerecht maar ik maakte het als avondeten en veogde er wat stukjes kip bij. Kip die ik marineerde in olijfolie met cajunkruiden.

Wat heb je nodig voor de pannenkoeken:

  • 100g bloem
  • 150ml melk
  • 2 eieren
  • 1/2 teen knoflook, fijngesneden. Ik gebruik diepvries look
  • 3el krulpeterselie, fijngesneden
  • 2el olie
  • boter om te bakken

Wat heb je nodig voor de spread:

  • 250g mascarpone
  • 1-2el melk
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1/2 teen knoflook, fijngesneden
  • 1/2tl gemberpoeder

Klop van de bloem, melk, 100ml water en wat zout en peper een glad beslag en laat 30 minuten rusten. Klop de eieren, knoflook, peterselie en de olie los en roer door het beslag. Bak met de boter in een middelgrote koekenpan 6 dunne pannenkoeken.
Meng voor de spread alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout.
Halveer de kerstomaatjes en meng ze met versgemalen zout en peper en een scheut groene olijfolie.
Bestrijk de pannenkoeken met wat van de spread en verdeel er sat tomaatjes over. Plooi dubbel en serveer met de rest van de spread.
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: