Wortelsoep met selderij en groene appel

Omdat de lente op zich laat wachten, de wollen truien de kast niet ingeraken, mutsen en sjaals nog steeds nodig zijn… een fris soepje dat de lente toch wel in huis haalt!
Komt uit het boek “soep” van Terra (ISBN 978-90-8989-362-8) op pagina 10.

Wat heb je nodig:

  • 800gr wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 friszure appels bv. Granny smith
  • 2 uien
  • 2tl olijfolie
  • 1l water

Kuis de wortels en snij ze in schijfjes. Snij de selder fijn en hak de uien. Schil appels, verwijder klokhuis en snij in stukken.
Verhit de olie in een pan, voeg ui en selder toe en fruit ze op een laag vuurtje ca 10 glazig.
Doe de wortels en de appels erbij en het water. Ik heb ook een blokje kippenbouillon toegevoegd omdat ik het anders wat flauw van smaak vind. Breng de soep aan de kook, draai het vuur lager en laat +-30 minuten zachtjes koken.
Pureer, kruid af en serveer eventueel met wat fijngesnipperde peterselie.
Smakelijk!

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: