Rabarber met honing en sinaasappel

Ook een gerechtje uit de Foodies van april 2013 en kan je vinden op pagina 37.
Ik stuurde manlief naar de winkel voor een appelsien en wat kreeg ik? Een pompelmoes…. Gelukkig bestaat er ook zoiets als appelsiensap van Tropicana!

Voor 4 personen

  • 750g rabarber
  • 1 grote sinaasappel!
  • 5el honing
  • 100g suiker
  • 2el maïzena
  • 100g amandelschaafsel
  • 400ml griekse joghurt

Was de rabarber en snij de stengels in schuine stukken van 4-5cm. Was de sinaasappel, hier dus “open de doos tropicana”, en rasp de schil eraf. Knijp het sap uit en voeg dit bij de rabarber, honing, suiker en de zest in een grote kookpot en breng aan de kook.
Meng de maïzena met 2-3el koud water. Voeg dit al roerend toe en laat +-3 minuten koken. De rabarber moet zacht worden maar nog niet helemaal uit elkaar vallen. Ik heb ook nog wat vanille toegevoegd omdat ik die zwarte stipjes wel mooi vind in de saus.
Neem van het vuur en laat afkoelen.
Rooster de amandelschaafsels in een pan tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.
Serveer de rabarber met joghurt en de geroosterde amandels.
Smakelijk!
image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: