Börek met spinazie en feta

Vandaag geen pistolekes voor lunch! Börek met spinazie en feta. Börek of burek is een deeggerecht dat gemaakt wordt in veel landen die ooit hebben behoord tot het Ottomaanse Rijk.

Het receptje komt uit Foodies van april 2013 en staat op pagina 6 onderaan. Voor je het weet ben je er al voorbij.
image

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 6 bladerdeegplakjes klaar.
Meng 200g verbrokkelde feta, 50g fijngehakte jonge bladspinazie, 1geperst teentje knoflook, 1 eiwit, 1el turkse joghurt en versgemalen peper tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over het midden van de bladerdeegplakjes en vouw de randen naar binnen. Druk de hoeken goed aan en bestrijk de randen met eidooier. Bak 12-15min in de oven.

De dochter vond de feta te scherp van smaak, dus die krijgt volgende keer iets met ricotta. En manlief had er graag gehakt in gehad.

Ben fier op mezelf, want ik hou het vol! Ik heb me ondertussen ook al laten verleiden en heb twee nieuw kookboeken in de collectie….
image

Advertenties

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

  2. Pingback: Quiches | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: