Aubergine met mozza en parmegiano

Als ik echt geen zin heb in patatjes, quinoa, couscous of rijst dan maak ik gemakkelijk deze veggie schotel. Het receptje kan je hier vinden. Ik maak het met kleinere hoeveelheden omdat wij het als bijgerecht serveren. Het is heerlijk!

  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 3 kleine tot middelgrote aubergines
  • 2 blikken tomatenblokjes (zonder smaakjes)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 bosje basilicum
  • 2 bollen mozarella in dunne plakjes gesneden
  • 50 vers geraspte parmezaankaas
  • peper en zout

Fruit in een steelpannetje de look en de ui in wat olijfolie tot ze glazig zien. Doe er de 2 blikken tomatenblokjes bij en het kaneelstokje. Hak het bosje basilicum fijn en roer het onder de tomatensaus. Kruid met peper en zout en laat 10 minuutjes sudderen.
Zet ondertussen een grillpan op het vuur (met een gewone pan gaat ook, maar dan mis je die rokerige smaak). Snij de aubergine in dunne schijven van maximaal een halve centimeter.
Besprenkel de grillpan met wat olijfolie en bak er de aubergineschijven in (je gaat dit in verschillende keren moeten doen). Als ze zacht zijn, mag je ze eruit halen en de andere schijven bakken. Doe af en toe een beetje olijfolie in de pan en kruid ook de verschillende schijfjes aubergine met peper en zout.

Neem nu een vuurvaste schotel. Doe een soeplepel saus op de bodem van de schotel (het kaneelstokje mag je eruit halen). Leg er een laag aubergines op en wat mozarella. Doe er opnieuw een lepel saus over, aubergines… enz. tot alles is opgebruikt.

Doe de parmezaan over de schotel en bak gedurende 30-35 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180°. Als de parmezaan mooi goudkleurig ziet en je ziet de saus bubbelen, is de melanzane klaar.

melanzine alla parmeggiana

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: