Bagels

Bagels! We keken deze week naar The Great British Bake off waar ze bagels maakten. Het leek leuk om dat ook eens te proberen want het zag er niet moeilijk uit. En bagels brengen altijd een vleugje nostalgie naar boven. Die heb ik ook in NY leren eten met “egg and bacon” of “cream cheese and salmon”. Je kan er oneindig veel lekkers mee combineren.

Ik heb zo’n innieminnie boekje “Lekkere donuts en bagels” (ISBN 978-90-447-2883-5) en op pagina 34 staat het recept voor klassieke bagels.

Voor 6 bagels

  • 250gr bloem
  • 1/2 zakje gist
  • 1tl zout
  • 125 ml lauw water
  • 1 ei
  • 20gr gesmolten boter
  • 1eiwit

Meng de bloem, gist en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe er het water, gesmolten boter en het ei in. Meng deze ingrediënten met de vingertoppen geleidelijk aan door de bloem: het deeg moet soepel en elastisch zijn. Laat 10 minuten rusten.
Bewerk het deeg 10 minuten op een met bloem bestrooid oppervalk voor je het weer in de kom doet. Laat afgedekt anderhalf uur rusten tot het verdubbeld is in volume.
Druk het deeg plat tussen je handen om de lucht eruit te halen. Verdeel het in 6 porties en vorm een bolletjes van. Druk de bolletjes plat en rol ze elk apart tot een worstje. Maak van de worstjes ringetjes door de uiteinden tegen elkaar te drukken. Laat de bagels afgedekt onder een theedoek 25 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Dompel de bagels in kokend water en pocheer ze 30 seconden aan beide kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schik de bagels op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk ze met eiwit. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

image
image
image

Advertenties

  1. i

    njammie!! deze week weer op het menu 🙂

  2. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: