Karnemelk-harissakip met kruidige wortelcouscous

Dit recept komt uit het tijdschrift “Delicious” van februari 2013 en staat op pagina 32. Ik eet heel graag pikant maar het thuisfront niet zo. Dus heb ik de hoeveelheid harissa flink afgeslankt.

Voor 4 personen

  • 500ml karnemelk
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2el harissa
  • 4 kipfilets
  • 1el zonnebloemolie
  • 300gr couscous
  • 375ml hete kippenbouillon
  • 1tl komijnpoeder
  • 30gr ongezouten boter, gesmolten
  • 2 wortels, geraspt
  • 2el fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng karnemelk, knoflook en harissa in een grote kom. Schep de kipfilets door de marinade en laat 20 minuten staan. Ik doe dit alles in een diepvrieszakje en laat het daarin marineren. Lekker makkelijk.
Verhit de olie in een grote ovenvaste pan op middelhoog vuur. Neem de kip uit de marinade en bestrooi met zout en peper. Bak de kip 3 minuten aan elke kant of tot hij goudbruin is. Zet de pan dan in de oven en bak tot de kip gaar is.
Meng intussen de couscous met de hete bouillon en dek af. Laat 10 miniten staan. Schep de korrels los met een vork en roer de komijn, boter, wortel, koriander en kikererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de kip in plakken, serveer met de couscous en bestrooi met korianderblaadjes.
Smakelijk!
image

image

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Mijn voornemen van het afgelopen jaar, anno 2013… | Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: