Een zaterdag lang bakken!

Nu was het echt genoeg, die chocolade van pasen lag er nog steeds… in het schab met een hele hoop chocolade kruimels ervoor… Ik heb ze allemaal in een zak gestoken en de dochter het plezier gegund om er eens stevig op te slaan! Heb een simpel receptje genomen van de Madame… omdat ik geen zin had in verder zoeken en het al eens had zien passeren. Hieronder haren deskundige uitleg. Ik was weliswaar het ei vergeten en vond het er maar raar uitzien. Tot ik dus nog eens alles opnieuw bekeek.. En ah ja, het ei! Eens dat erbij zat leek het veel beter. En ze waren superlekker!

Nodig:
-160 gram boter
-120 gram suiker
-250 gram bloem
-1 tl bakpoeder
-1 ei

-Leg de boter een tijdje voor je begint uit de koelkast en meng de malse boter met de suiker en voeg dan bloem, bakpoeder en het ei toe.
-Sla de paaseitjes in ongelijke stukken en meng ze onder het deeg
-Zet het deeg even koud terwijl de oven voorverwarmt op 200° en je de keuken opruimt.
-Vorm balletjes van het deeg en druk ze plat tot ze 1 cm dik zijn.
-Bak de koekjes zo’n 12 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

 

De koekjes waren nog niet goed gebakken of de buurvrouw stond aan de deur met haar wafelijzer. Dus hebben we samen vanillewafels gebakken. A piece of cake, ah nee a piece of waffle! En lekker.

Hieronder haar receptje:

– 500 gr patisseriebloem
– 375 gr suiker
– 375 gr boter
– 5 eieren
– 3 1/2 zakjes vanillesuiker

Boter laten zacht worden in de microgolf. Suiker bijvoegen, mengen en vanillesuiker bijvoegen. Eitjes erbij mengen met de mixer. Dan gezeefde bloem eronder scheppen. Klaar om te bakken. Gebruik niet teveel deeg zodat je genoeg tchoupkes hebt om af te knabbelen (tip van de buurvrouw!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: