Perzik met lavendel

image

En ja, lavendel uit onzen hof. Den hof in Frankrijk. Om gene gewone confituur te willen maken en Franse touch…

En hier dus het gevolgde recept:

Confituur van perziken en lavendel
1,5 kg perziken
1.2 kg geleisuiker
2 citroenen
4 takjes lavendel of 2 el bloempjes

Pers de citroenen uit. Snijd de perziken kruisvormig in. Leg ze 10 seconden in kokend water en laat ze schrikken in koud water. Schil en ontpit ze.  Snijd ze in stukjes. Doe ze samen met de suiker en het citroensap in een grote kookpan. Breng het mengsel zachtjes aan de kook. Laat het 10 minuten borrelen onder voortdurend roeren. Schuim indien nodig een paar keer af. Pluk de lavendelbloempjes van de steel (bij mij was dat al gedaan, zalig in het warme zuiden) en schep ze door de confituur. Verdeel de confituur over potjes en sluit ze meteen af.

Onder het recept staat nog vermeld : ‘als je niet kunt slapen eet dan een boterham met deze lavendelconfituur’

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Appel cake voor het weekend « Bouchie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: