Vijgen confituur

Ja, vijgen uit onzen eigen hof.
Ze zeggen voor 1 kg fruit 1kg suiker…. Dat is mij dus veel te zoet. Ik doe voor 1kg een halve kg suiker, sap van 1 citroen en een vanillestokje. Fruit proper maken, suiker opdoen, mengen en een nacht in de frigo laten staan. Dag erna in de kookpot met vanillestokje en koken. Dan in pottekes proberen te gieten zonder te smodderen en uitdelen aan de liefhebbers. Dank je Johan en Leen om onzen hof leeg te plukken en al dat lekker biofruit mee naar belgenland te nemen.
Nu nog experimenteren met perzik en lavendel (uit onzen fransen hof)….. En ook nog pruimengelei maken. Je raadt het, pruimen, ook uit onzen fransen hof.

Hier het origineel recept:

Confituur van vijgen

1 kg verse vijgen
2 citroenen of 3 lemoenen
1 kg suiker

Boen de vijgen onder stromend water schoon
Verwijder de steeltjes en snijd de vijgen daarna in kleine stukjes en maak er een puree van. Je kunt ze daartoe door een zeef wrijven of de electronische keukenmachine gebruiken
Pers de citrusvruchten uit en zeef het sap
Breng de vruchtenpuree met 1 dl water, het vruchtensap en de suiker onder voortdurend omscheppen en roeren aan de kook.
Temper de warmtebron en laat alles inkoken tot ¾ van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven.
Doe de confituur in potjes en sluit ze luchtdicht af.

Deze vijgenconfituur is 3 tot 4 maanden houdbaar
Vijgen vervangen vlees, dus een maaltijd met vijgenconfituur geeft kracht!

Ooh en voor de liefhebbers van foie gras: dit is een fantastische combinatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: